Tekerjünk együtt a 2. KarikaTourán szeptember 6-án!!!

Bartina Teljesítménytúra

 

12. Bartina Teljesítménytúra

2011. január 15.

2011-ben 12. alkalommal szervezzük meg a Bartina 30/15 Teljesítménytúrát és második alkalommal a Bartina Maratont. Célunk a korábbi évekhez hasonlóan megtörni a hosszú téli otthon ülést és kicsalogatni a túrázókat a remélhetőleg havas (és nem sáros!) gyönyörű Szekszárdi-dombságba.
A túra időpontja: 2011. január 15. (szombat)

Nevezés és rajt:
Helye: Baka István Általános Iskola (régi 5. sz. Ált. Iskola) - Szekszárd, Béri Balogh Á. u. 89.
Időpontja: Maraton 6:00 - 6:30 óra között - Bartina 30 és 15: 6:30 - 9:30 óra között

Nevezési díj:

Helyszínen:
-

kedvezmény nélkül: 800 Ft
- MTSZ/TTT/IVV tagoknak: 700 Ft

Előnevezéssel:
- kedvezmény nélkül: 700 Ft
- MTSZ/TTT/IVV tagoknak: 600 Ft

Előnevezési határidő: 2011. január 10. hétfő

Az előnevezési díj:
- átutalással teljesíthető a 71800037-11143615 számú bankszámlára
- személyesen befizethető az irodánkban (Szekszárd, Szent László u. 19. fsz/2. Stuttgart udvar).

TÁVOK:
   BARTINA 15  BARTINA 30  BARTINA
 MARATON
TÁV  16,8 km  27,1 km  39,8 km
SZINTEMELKEDÉS  550 m  790 m  980 m
SZINTIDŐ  5 óra  8 óra  10 óra
ÚTVONAL Szekszárd → utazás különjáratú busszal → Sötétvölgyi-tó → Kakasd → KS elágazás → Bükkös-erdő → Szekszárd, Baka István Ált. Iskola
 
 Szekszárd → Sötétvölgyi-gyermektábor → Sötétvölgyi-tó → Kakasd → KS elágazás → Bükkös-erdő → Szekszárd, Baka István Ált. Iskola  Szekszárd → Sötétvölgyi-gyermektábor → Sötétvölgyi-tó → Kakasd → KS elágazás → Grábóc → Szálka → Bükkös erdő → Szekszárd, Baka István Ált. Iskola
 TÉRKÉP  Letöltöm  Letöltöm  Letöltöm

Szolgáltatás: tea, forralt bor, csokoládé, gyümölcs, zsíros kenyér, jelvény, emléklap

Javasoljuk, hogy a túrára annak ellenére hozzatok magatokkal folyadékot, hogy a rövid távon egy, a hosszabb távokon több alkalommal biztosítunk meleg folyadék utánpótlást. A túra során gyümölcsöt és csokoládét adunk, a célban pedig zsíros kenyérrel pótolhatjátok az elégetett kalóriákat. A teához és forralt borhoz hozzatok magatokkal BÖGRÉT!

Öltözködés: Időjárásnak megfelelő réteges ruházat, vízálló cipő vagy bakancs. Javasoljuk váltó lábbeli és zokni csomagolását a hátizsákba!

FIGYELEM! A túra helyi védetségű területen zajlik, ezért a területen minden növény, állat és geológiai képződmény gyűjtése TILOS! Fokozott figyelmet kérünk a taposási károk elkerülésére, és szemét se maradjon az erdőben.

További információ és nevezés:
Majkut Milán (06/20/978-9292; 30/631-6499, milan@ifu.hu)
IFU iroda (74/512-073, 06/30/523-3338; ifu@ifu.hu)

Kérjük nevezéskor a távot is adjátok meg!
A túrán mindenki saját felelősségére indul, a rendezőségtől kártérítés semmilyen címen nem igényelhető.

Szép időt, jó túrát, kedves túratársakat és sikeres teljesítést kíván a rendezőség!

Letölthető kiírás

Menetrend11. BARTINA TELJESÍTMÉNYTÚRA
2010. január 16.

TÁVOK:

   BARTINA 15 BARTINA 30  BARTINA
MARATON
TELJESÍTŐK  534 fő  180 fő  82 fő
TÁV  17,3 km  31,4 km  42 km
SZINTEMELKEDÉS  461 m  867 m  967 m
SZINTIDŐ  5 óra  9 óra  11 óra
ÚTVONAL  Szekszárd -› utazás különjáratú autóbusszal -›Szálka (művelődési ház) -› Grábóc -› Hármas-halom -› Bükkös-erdő -›
Gurovica-hegy -› Szekszárd, Baka István Általános Iskola
 
Szekszárd -› utazás különjáratú autóbusszal -› Szálka (művelődési ház) -› Grábóc -› Haramia-forrás -› Kakasd -› Sötétvölgyi-tó -› Sötétvölgyi-gyermektábor -› Óriás-hegy -› Bükkös-erdő -› Kerék-hegy -› Bartina-hegy -› Szekszárd, Baka István Általános Iskola
 tvonal: Szekszárd -› utazás különjáratú autóbusszal › Várdomb -› Pince-hegy -› Szálka -› Grábóc -› Haramia-forrás › Kakasd -› Sötétvölgyi-tó -› Sötétvölgyi-gyermektábor -› Óriás-hegy -› Bükkös-erdő -› Kerék-hegy -› Bartina-hegy -› Szekszárd, Baka István ÁltalánosIskola

TÁMOGATÓINK ÉS PARTNEREINK:

 

 

támogató_vízmű

 

 

támogató_agrotipp

 

 Telefon: 74/529-260, 74/529-261
 Fax: 74/529-262
 
Agro-Tipp Kft
Őcsény, Fő u. 62.

Telephely: Szekszárd, 6-os út Siópart
E-mail: agrotipp@axelero.hu
Telefon: 74/419-981; 74/419-221; Fax: 74/511-779
Mobil: 20/9394-953, 20/9747-972, 20/9138-344, 20/9138277

 

támogató_katasztrófa

 

 

támogató_decsipék

 

 

 

támogató_gemencvolán

 

 

támogató_szálka

 

10. BARTINA TELJESÍTMÉNYTÚRA
2009. január 16.

A jubileum!

Teljesítők
15 km-es táv: 474 fő
30 km-es táv: 246 fő

... és néhány észrevétel a túrázóktól:

Nagyon fáj a térdem!

Óriáshegy ne legyen benne jövőre.

Az óriás-hegyre legközelebbre kérünk pár lépcsőfokot :) Találkozunk jövőre is!! Köszi!

Első alkalommal teljesítettem, az idő és az út járhatósága kicsit nehezített de az útvonal szép volt. Ne akkor rendezzék, amikor ekkora a sár meg a jég!!

Minden nagyon jó volt, kivéve azt a nagyon jeges szakaszt lefelé közvetlenül Szekszárd előtt. Kötél esetleg segített volna, egyébként nagyon jó volt.

A táv talán pontatlan, de megszoktuk. Köszi a túrát!!

Forralt bort a hegymenet után célszerübb lett volna kínálni-de köszönjük.

Forraltboros pohár legyen nagyobb, legalább 1 literes.(ez vicc). Minden nagyon megfelelő volt, csak így tovább! Ma elfelejtettük a gázválságot.

Forraltbort a célhoz közelebb osszák.

Nyitott pincék. Köszi mindent, tényleg kiváló volt!

Szuper, lehetne hosszabb táv is. (Lesz! - szerk.)

Legyen keksz! (Legyen? - szerk.)

Gratulálok a rendezéshez!

Rendezzetek még sok ilyet!

Szerintem így jó, ahogy van.

Tuti!!!

Jól éreztem magam! Köszönöm a túrát! A természet csodái leírhatatlanul szépek!

Csak így tovább! Köszönjük!!!

Legközelebb is jövök. (várunk! - szerk.)

 

9. BARTINA TELJESÍTMÉNYTÚRA

2008. január 19.

avagy össznépi sárdagasztás

Hosszú évek óta január harmadik hétvégéjén megszervezzük a Bartina Teljesítménytúrát. A túra előtti héten persze mindig aggódunk vajon most milyen időnk lesz? Fagy vagy enyhe idő? Napsütés vagy havazás?

2008-ban kellemes, enyhe, de sajnos borongós időnk volt, szemerkélő esővel és ami a legkevésbé hiányzott töménytelen mennyiségű sárral ...

Sajnos Szekszárdról rövid túrát kevés betonnal indítani lehetetlen, ezért a jól bevált módszerhez folyamodtunk a túrázókat a szekszárdi Katolikus Iskolában levő rajtból különbuszokkal szállítottuk a Sötétvölgyi-tóhoz. A befagyott tó mellett, felállítottunk egy szervezői sátrat az eső ellen, amit megpróbáltunk befűteni egy Siesta kályhával a hideg ellen.

A buszokkal érkező túrázók gyors pecsételés után indulhattak az első ellenőrző ponthoz, a Várhegy kilátóhoz. A földutat elérve a túrázókat sár fogadta és ez sajnos a túra végéig így is maradt. A Haramia-forrás és a Gyermektábor között nagyon felázott talaj fogadta a túrázókat, itt lehetett csak igazán dagasztani a sarat. A Sötétvölgyi tábornál ostyát és almát osztottunk a túrázóknak. A negyedik ponthoz (Bükkös erdő) sajnos többszöri próbálkozásra sem tudtuk felvontatni a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Hivataltól kölcsönkapott gulyáságyút, így itt csak bélyegzés és tájékoztatás volt. Sajnos a hosszabb 32,5 kilométeres szakasz itt vált el a rövidebbtől (17 km), így a hosszabb túrát teljesítők csak a grábóci kitérő után tudtak megpihenni és meleg italt magukhoz venni, mivel jóval lejjebb tudtunk csak forró teát és forralt bort osztani.

A gulyáságyútól a túrázók útja gyorsan bevezetett a városba a házak közé, majd fel a Kálváriára, és be a célba. A célban a túrát teljesítők emléklapot és jelvényt kaptak. Az elveszített energiát pedig hagymás zsíros és lekváros kenyérrel pótolhatták. Természetesen itt is lehetőség volt tea és forralt bor fogyasztására.

Gratulálunk a csaknem 620 teljesítőnek és köszönjük közel 40 önkéntesünk segítségét, kiemelve közülük Boldizsár Zoltán és Majkut Milán főszervezők nevét és munkáját.

Egy kedves túrázó javasolta, hogy a túrák sárfokozatának mérésére vezessük be a Bartina skálát, a 2008. évi volt a 10-es fokozat, bízunk benne, hogy a jövőben ezt az értéket nem közelítjük meg többé!

8. BARTINA TELJESÍTMÉNYTÚRA

2007. január 20.

2007. januárjának harmadik szombatján 8. alkalommal rendeztük meg a Bartina Teljesítménytúrát. A korábbi évekhez hasonlóan most is új útvonalat jelöltünk ki a túrázóknak, akik a rajtban kapott részletes útvonalleírás és színes térképmásolat alapján tájékozódhattak. A viszontagságos időjárás sajnos nem kedvezett a túrának, az azt megelőző napokat heves szélviharok és esőzések jellemezték, ezért az utolsó napon több nagyobb csoport is lemondta a túrát. A rossz idő és sár ellenére 306-an teljesítették a 17,5 km-es és 192-en a hosszabb 30,5 km-es távot. Az útvonalat, a korábbi évekhez hasonlóan Boldizsár Zoltán jelölte ki, a sikeres lebonyolítás pedig Majkut Milán nevéhez kötődik.

A túrázókat a Katolikus Iskolából autóbuszokkal szállítottuk Tót-völgyig. A két útvonal a Bükkös-erdő, majd a Hármas-halom érintése után vált szét. Gyurkó-völgy, Grábóc, Ladomány, Börzsönyi-magaslat, Fazekas-völgy, Sötétvölgyi gyermektábor: az eddig megtett 22 km teljesítése után a túrázóknak igazán jól esett a pihenés a gulyáságyú mellett, ahol teát és forralt bort fogyaszthattak. A rövidebb távot teljesítők a Hármas-halom után a Fekete kút érintésével érkeztek meg a gyerektáborhoz. Innen az útvonalak már ismét együtt haladtak: Szarvas-szurdik, Bati-kereszt és a kihagyhatatlan Kálvária. Az innen nyíló panoráma mindenkit kárpótol a szintemelkedésért. A túrát teljesítők jelvényt és emléklapot kaptak. Energiapótlásként a túrán csokoládét és gyümölcsöt osztottunk, a célban pedig 50 kg zsíros kenyér, tea és forralt bor várta a gyaloglókat. A túra lebonyolításában negyven lelkes ifus segédkezett.

 6. Bartina Teljesítménytúra – 2005.01.15.

Teljesítők:
15 km-es táv: 448 fő
30 km-es táv: 220 fő

 

 

Copyright © Ifjúsági Unió Szekszárd. All Rights Reserved By Visualnet Kft