Share

A Tolna Megyei Természetbarát Szövetség 2018. január 13-tól középfokú (bronz- és ifjúsági jelvényes) túravezetői tanfolyamot hirdet gyalogos szakágban, melyre szeretettel és szakértelemmel várjuk minden érdeklődő turistatárs jelentkezését. A képzés 7 képzési napból áll, melyből 5 alkalom tantermi, 2 alkalom terepi képzés. A képzés során – szabadon választható rendezvényeken (2 tájékozódási túraversenyen, 2 teljesítménytúrán és 2 nyílt túrán) való részvételt is igazolni kell. A képzést követően a Magyar Természetjáró Szövetség érvényes vizsgaszabályzata szerint írásbeli, szóbeli és gyakorlati vizsgát kell tenni.

A képzés célja: A szervezett természetjárás népszerűsítése, a gyalogos túrázásban jártas ifjúsági vezetők képzése a középiskolások körében. Képzett középfokú sportvezetők biztosítása a természetjárás gyalogos szakágának. Túravezetők képzése az iskolai turistacsoportok, gyermek- és ifjúsági szervezetek részére.

A tanfolyamot minimum 15 fő jelentkezése esetén indítjuk!

A vizsga tervezett helyszíne: Szekszárd és Sötétvölgy

A részvétel feltétele:

Bronzjelvényes: betöltött 18. életév betöltése (2018-ban), alkalmas egészségi állapot, MTSZ tagszervezeti tagság. A mellékelt és pontosan kitöltött, aláírt jelentkezési lap határidőre való beadása.

Ifjúsági: betöltött 16. életév (2018-ban), alkalmas egészségi állapot. MTSZ tagszervezeti tagság. A mellékelt és pontosan kitöltött, aláírt jelentkezési lap határidőre való beadása, szülői beleegyezéssel.

Vizsgára bocsátás speciális helyi elvárásai:

 • legalább négy tantermi foglalkozáson és egy terepi gyakorlattal összekötött képzési napon való részvétel.
 • túrázói minősítés elkezdése (egyéni túranapló vezetése),
 • két tájékozódási túraversenyen való részvétel („C” kategóriában csapatvezetőként) – és dokumentálása
 • két teljesítménytúrán való részvétel, teljesítés és dokumentálása
 • két nyílt túrán való részvétel és dokumentálása (felfelé kiválthatóak, pl. a nyílt túra kiváltható egy teljesítménytúrával),
 • önkéntes munka: 1 teljes napos (min. 8 óra) turistaút jelzésfestésen való részvétel, 1 nap (min. 8 óra) forrás vagy turistaút tisztítás, szemétgyűjtés. Az utóbbi helyett lehet turistaút jelzésfestés is. Ezek dokumentálása. 1 nap rendezvényszervezés és annak dokumentálása

 

Hozzájárulási díj:

Bronzjelvényes: a Magyar Természetjáró Szövetség tagszervezetei tagjainak 5.000 Ft/fő, tagsággal nem rendelkezőknek 10.000 Ft/fő, amit a jelentkezés elfogadása után kell befizetni.

Ifjúsági: a Magyar Természetbarát Szövetség tagszervezetei tagjainak 4.000 Ft/fő, tagsággal nem rendelkezőknek 8.000 Ft/fő, amit a jelentkezés elfogadása után kell befizetni.

Várható további költségek:

 • Az elméleti és gyakorlati képzésen való részvétel költségei (utazási költség, továbbá a kétnapos képzési nap szállás költsége),
 • Az előírt túrákon való részvétel költségei (utazás és nevezési díj),
 • A tanfolyamhoz szükséges térképek költségei
 • A tanfolyamhoz ajánlott könyvek költségei.
 • A vizsgák utazási, szállás és étkezés költségei.

Jelentkezés:

 1. január 3-ig, a mellékelt jelentkezési lap értelemszerű kitöltésével, aláírásával és a megadott címre való eljuttatásával.

Első elméleti foglalkozás: 2018. január 13. (szombat) 9.00 órai kezdettel Szekszárdon lesz, a helyszínről a létszám ismeretében döntünk. A foglalkozás kb. 15.00 óráig tart.

Tervezett képzési napok:

2018. január 27. (szombat)

2018. február 3. (szombat) – terepi képzésben

2018. február 24. (szombat)

2018.március 3. (szombat)

2018. április 7-8. (szombat/vasárnap – tantermi és terepi)

A vizsga májusban lesz, melynek időpontját az első képzési napon pontosítjuk.

Egyéb:

A képzés során – a bronzjelvényes képzés keretein belül- lehetőséget biztosítunk nordic walking alapjainak megismerésére és a turistaút jelzések festés technikájának megismerésére és elsajátítására.

Jelentkezni és érdeklődni az alábbi címen:

Postacím: TanÖsvény Egyesület, 7100 Szekszárd, Táncsics M. u. 2.

E-mail: tanosvenyegyesulet@gmail.com

Telefon: +36 30 996 4091 vagy +36 30 551 1961

 

A képzés a Demeter Egyesület, Dobogó Egyesület, Gemenc TSE és TanÖsvény Egyesületek tapasztalt bronz és ezüstjelvényes túravezetőinek önkéntes közreműködésével valósul meg!

Leave A Reply

%d blogger ezt szereti: