Bemutatkozik a Szekszárdi Borvidék Útlevél

Share

A Szekszárdi Borvidék Útlevél egy Magyarországon eddig egyedülálló turisztikai attrakció. Egy útikönyv, ami bemutatja a környék nevezetességeit és borászatait, ugyanakkor útlevél, mely vízum gyűjtési lehetőséggel a környék tartalmasabb megismerésére inspirál. Aki regisztrálja 2015. szeptember 17-20. között a Szekszárdi Szüreti Napokon, vagy ezen az oldalon az egyedileg sorszámozott, limitált kiadású útlevelét, részt vehet egy nem kis kihívással kecsegtető játékban is.

Kereken 10 éves álma vált valóra egyesületünknek a Szekszárdi Borvidék Útlevél elkészítésével. 2005-ben született az ötlet, hogy szükség lenne egy helyi borászokat és kulturális helyeket magában foglaló kiadványra, ami “útlevél” funkciójának köszönhetően arra sarkalja a turistákat, hogy mélyebben megismerjék csodálatos hangulatú borvidékünket.

Mivel fontos számunkra a természetjárás, ezért az útlevél tulajdonosok megismerkedhetnek a Kadarka turistaúttal is a kiadványban, ami mentén végighaladva természet közeli élményekkel gazdagodhatnak, és átélhetik a szekszárdi dűnék, pincék hangulatát.

Jöjjön, látogassa meg a szekszárdi borvidéket, térjen be a pincészetekbe! Kóstolja meg a szekszárdit, ahogy azt Liszt Ferenc, Garay János, IX. Pius pápa, Augusz Antal báró, Ady Endre, Móricz Zsigmond és Schubert is megtette, s a jó bort csak dícsértette…

szekszardi borvidek logo

Leave A Reply

%d blogger ezt szereti: