Bodor Árpád nyomában

Share

A túra időpontja: 2017. július 15. (szombat)

Tengelici barátaink invitálásának eleget téve felkeresnénk a három éve elhunyt Bodor Árpád, aki a Tolna Megyei Természetbarát Szövetség tiszteletbeli elnöke is volt, kedves faluját, Tengelicet. Délelőtt bejárnánk a községet egy részét, meglátogatva szakrális tereit és látnivalóit. Felkeresnénk Bodor Árpád volt lakóházát. Ezután rövidebb gyalogos esetleg kerékpáros túrát teszünk Tengelic környékén a „Zöldút a kúriák mentén” útvonal egy szakaszán (Tengelic – Nyulasi-dűlői-forrás – Felsőtengelic – Középtengelic – Tengelic). Terveink szerint Felsőtengelicen a Benyovszky-tanösvényt és Középtengelicen a Csapó-kastélyt és parkját is érintenénk.

2017-ben az év madara a tengelic. Tengelic címerét Bodor Árpád tervezte. A község címerének egyik szimbólum a tengelic.

Találkozó: Tengelic, Faluház (Petőfi Sándor utca 9.) előtt, ahol helyi segítőink és a tengelici érdeklődők is csatlakoznak hozzánk.

Utazás:

Odafelé: Szekszárdról Tengelicre vonattal (indul 7:59, érkezik 8:17), menetrend szerinti autóbusszal (indul: 7:40, érkezik 8:05). Paksról menetrend szerinti autóbusszal szekszárdi átszállással.

Visszafelé: Tengelicről Szekszárdra vonattal (indul 17:37, érkezik 17:57), menetrend szerinti autóbusszal (indul 15:59, érkezik 16:36). Paksra szekszárdi átszállással.

(A vonatos utazásnál kerékpárszállításra van lehetőség, ha valaki kerékpárral szeretné a túrát teljesíteni)

További utazási lehetőség személygépkocsival vagy különjáratú autóbusszal.

Az utazás szervezése egyesületeink vagy az egyéni résztvevők feladata.

Étkezés: saját hideg élelemből és italból.

Költségek: a résztvevőket terheli.

Túravezető: Dománszky Zoltán e-mail: tolnaiturista@freemail.hu, mobil:06-20-3659550

Várunk minden érdeklődő természetkedvelőt e „kószálónkon” Tengelic környékén.

 

Leave A Reply

%d blogger ezt szereti: