Dokumentumok használata, letöltése

Share

Használati útmutató

Együttműködési megállapodás – Ez kereteiben határozza meg, hogy az adott szervezetnél milyen munkát végezhetnek a diákok, milyen tevékenységi köre van a Fogadószervezetnek. Fontos, hogy az Iskola és a Fogadószervezet között legyen egy kapcsolattartó, akik konzultálni tudnak, ha az szükséges. A megállapodás megkötésekor célszerű egyeztetni az iskolával a foglalkoztatás technikai menetéről és az együttműködési megállapodás tartalmi elemeiről, mert az iskolának lehet saját megállapodás mintája, amihez ragaszkodik.

Nyilvántartó lap – Ezen a nyomtatványon az Önkéntes adott évben végzett munkáit tartja számon a Fogadószervezet, ezt az írásos és szóbeli szerződéskötés esetén is vezetni kell.

Keretszerződés – Az Önkéntes és a Fogadószervezet között jön létre, meghatározza a fogadószervezetnél végezhető munka általános kereteit, feltételeit, az alapvető jogokat és kötelezettségeket. Célszerű határozatlan időre megkötni, megszűnését pedig az önkéntes aktivitásától függővé tenni.

Kiegészítő szerződés – Az Önkéntes és a Fogadószervezet között jön létre, a konkrét tevékenység megnevezését, helyét, idejét tartalmazza, melyet az aktuális munka előtt meg kell határozni, egyben elszámoló lapként is funkcionál, melyre az elvégzett munkával kapcsolatos adatok kerülnek felvezetésre.

Jelenléti ív – Ezt a dokumentumot a munkavégzés előtt kitöltetjük, utána pedig hitelesíttetjük az önkéntesekkel. Tartalmazza a tevékenység megnevezését, idejét, valamint az önkéntes adatait, feladatának kezdetét és végét. Nem kötelező eleme az önkéntes nyilvántartásnak, de hasznos lehet, ha esetleg statisztikát szeretnénk készíteni az önkéntes tevékenységekről, vagy egy fontos információra van szükségünk az önkéntesekkel kapcsolatban. Továbbá megkönnyíti a későbbi adminisztratív feladatainkat.

Igazolás – A Fogadószervezet által hitelesített, az Önkéntes által elvégzett munka igazolásául szolgáló dokumentum, mely alapján az Iskola jóvá írja a diák önkéntes óráit. Ezt a diák adja a fogadószervezetnek aláírásra.

Teljesítés igazolás – Egyes iskolák elfogadják a fogadóintézmény által kiállított igazolást is, ami alapján felvezetik a diák közöségi szolgálati naplójába a ledolgozott óraszámot.

Letölthető dokumentumok

–          Együttműködési megállapodás minta

–          Nyilvántartó lap minta

–          Keretszerződés minta

–          Kiegészítő szerződés minta

–          Jelenléti ív minta

–          Igazolás minta (mely a legtöbb iskolában jellemző sémát követi)

–          Teljesítés igazolás minta

Leave A Reply

%d blogger ezt szereti: