Túrázás Marcival

Share

Sziasztok!
Hosszú idő után újra programot szervezek május 12-én, szombaton. Lesz benne tavaszi természet madárcsicsergéssel, hadtörténelem ágyúkkal, hagyományőrzés lampionos felvonulással.
Jogos a kérdés, hogy mégis milyen túrába fér bele ennyi minden egy nap alatt. Természetesen egy VÍZITÚRÁBA. (Nem erre számítottál ugye?)
Szóval régóta és sokan kértétek, hogy legyen vízitúra. Most a körülmények, a szerencsés véletlenek, (és a bolygók együttállása ) úgy hozta, hogy a türelmetekért cserébe megkapjátok tőlem a tökéletes vízitúrás napot.

A program:
Május 12., szombat reggel 7 órakor indulás az IFU iroda elől. Irány Dusnok, a Vajas-part. Lepakolás, bepakolás, nyújtózkodás, reggelizés, (kávé, hidegindító, utolsó előtti pillanatos wc a presszóban ) után vízreszállás. Elindulás után egy kb. 12 km-es evezés a Vajason gyönyörű májusi környezetben. Sükösd magasságában elérjük a Duna töltését, majd átemelünk és egy rövid, de vadregényes fokon (itt a tavalyi vízitáborban rengeteg jégmadarat láttunk a gyerekekkel) elérjük a Dunát. Innen kb. 8 km-es út után elérjük a Sugovica torkolatát, majd beevezünk kb. 2 km-t a szabadstrandig. Nincsenek időkorlátok, de 15 órára Bajára kellene érnünk, mert a programunk második részének tárgya, a Lajta monitor csak 17 óráig látogatható. Szóval a hadtörténeti rész a Lajta. A Lajta a Monarchia első folyami monitora és teljesen fémépítésű hajója 147 éves és azon a hétvégén Baján lesz látogatható ingyenesen. A hajóról többet nem írok, de ahogy mondani szokták, barátod a google.
http://lajtamonitor.hu/
https://hu.wikipedia.org/wiki/SMS_Leitha_(1871)
Utána szabadfoglalkozás. A hagyományőrző esti programunkhoz, a Jánoska eresztéshez kapcsolódva sok program lesz a városban. A Jánoska eresztés és kísérő programjai:
http://baja.hu/index.php/esemenynaptar/aktualis-programok-2/icalrepeat.detail/2018/05/12/2474/-/janoska-eresztes-es-vizi-felvonulas
A Jánoska eresztés története dióhéjban:
http://bajaihajomalom.hu/amit-a-janoska-eresztesrol-tudni-illik/
A program keretében lampionos vízi felvonulás lesz a Sugovicán, melyen mi is részt veszünk. A vízi felvonulás után pakolás és indulás haza.
Figyelem! Az evezésnél több verzió lehetséges, pl. a Duna helyett a Vén-Dunán evezünk, illetve nem Sükösdnél megyünk ki a Dunára, hanem továbbmegyünk a Vajason és Érsekcsanádnál (+1 átemelés). Ezeket a helyszínen a körülményeket figyelembe véve döntjük el. Igény esetén összehozhatunk egy közös vacsorát, (talán meg tudom oldani, hogy valaki megfőzze nekünk Baján, amikorra kérjük ).
Jelentkezési határidő: május 6., vasárnap. Jelentkezés írásban a bmarcusb@gmail.com-on. Kérdéseiteket ugyanitt vagy a 70/244-54-52 telefonszámon tehetitek fel.
Költségek: üzemanyagköltség, étel-ital költőpénz, közös étkezés díja. A bajai programok ingyenesek.
Egyéb fontos dolgok:
Ha valaki kér közös étkezést, jelezze!
Doromláson két négyes kenu van, az 8 beülő, de ha úgy alakul, biztonsági okokból lehet, hogy csak 6 lesz (testméret, súly, kormányosi tudás). Aki saját hajóval jönne és van szabad beülője, kérem jelezze nekem.
Olyanok jelentkezését is várjuk, akik nem akarnak evezni, de Bajára lejönnének. Ők segíthetnének az autók transzferében.
Köszönöm, hogy elolvastátok és várok mindenkit szeretettel.
Marci

Ui.:
Majd elfelejtettem, hogy ez jó kis bemelegítés lesz a Laudetur-ra. Mert ugye nem felejtettétek el június 2-át??? UGYE?

Leave A Reply

%d blogger ezt szereti: